5 причини рибата да е полезна за здравето

1. Полезна е за мозъка. Ще бъдете по-умни и бързомислещи. Тайната се крие в омега-3 мастните киселини, които оказват полезно действие върху функциите на мозъка и помагат за концентрацията.

2. Рибата се бори с „лошия” холестерол и предотвратява сърдечните заболявания. Чрез серия експерименти, учените доказаха, че яденето на риба поне 3 пъти седмично намалява шанса за сърдечни заболявания

3. Консумацията на риба по време на бременност помага за развитието на мозъка на бебето. Една бременна може да консумира поне 340 грама риба или морски деликатеси седмично.

4. Предпазва от Алцхаймер – в изследване от 2010 година, учените доказват, че някои храни могат да намалят риска от това заболяване и че една от тези храни е рибата.

5. Намалява риска от рак на правото черво с почти 40% – изследването от 2010 година разкри и способността на рибното месо да предотвратява появата на рак. Учените провели експеримент с 1800 души, който доказал, че рискът от рак е почти 40% по-нисък при тези, които се хранят с храни, богати на омега-3 мастни киселини (най-вече риба).