Как да ядем, за да отслабнем?

Какво да ядем, за да отслабваме?

Както знаете, освен тренировки, много важна е и храната. Тук ще поговорим за няколко освновни принципа в храненето, с които ще успеете да намалите теглото си.

 1. Дори сутрин да бързате или да пиете само кафе – то закуската е най-важното хранене за деня. Понеже от вечерта до сутринта е най-дългия интервал от хранения и тялото ни е изразходвало всичката енергия за жизнените ни функции. Затова ние трябва да му набавим нова енергия, чрез закуската. Така тялото започва да работи добре и да изразходва храната. Друго нещо е, че от закуската не се пълнее.

Ето ви примерни закуски:

 1. Овесени ядки с вода или соево мляко

 2. Сварени яйца или омлет

 3. Ниско въглехидратен хляб с извара

 1. Следващото правило е да имаме поне 4 хранения за деня, а най-добре 5. Метаболизма се забързва колкото по-честно получава храна. Ако рядко ядем, той се забавя и складира мазнини, понеже не знае кога ще бъде следващия му прием на калории и затова ги пази като резервен източник. Затова имайте поне 3 основни хранения закуска, обяд, вечеря и 1 междинно хранене.

Пример за междинно хранене:

 1. Сурови ядки

 2. Фреш от греипфрут

 3. Лешникова паста

 1. Не яжте поне 2 часа преди лягане. Много е вредно да се нахраним и да легнем веднага след това, защото храната не може да се усвой на момента. Всички знаем, че храната която не се е усвоила, се превръща в мазнина. Махнете навиците си, да хапвате нещо сладко преди лягане, това ще ви пречи много, каквито и цели да сте си поставили.

 2. Последно правило – вечерята трябва да е най-лекото хранене. За да отслабваме, не е нужно да не вечеряме, а просто да ниско калорично хранене. Освен това, когато ядем много бързо ни се доспива и ни става тежко, а всъщност не можем да спим добре. Сънят ни е много важен и за да сме бодри и за възстановяване. (но него ще го разгледаме в отделна тема)

Примерна вечеря:

 1. Риба със салата и зехтин

 2. Пиле със салата

 3. Варени яйца

Ако искате бързо отслабване, прочетете за продукта ми Липовон. За месец се свалят 5кг.